Republica Cehă

6:27 AM Alex Writer 0 Comments

Republica Cehă este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. Istoria medievală a Republicii Cehe, bogată în date și evenimente, ne-a oferit o cantitate enormă de fapte interesante.


Cele mai interesante fapte despre Republica Cehă

1. Denumirea istorică a Republicii Cehe - Boemia, provine de la numele tribului celtic „bătălii”, care a locuit mult timp pe teritoriul Republicii Cehe moderne. În secolul al IX-lea, Boemia a fost primul ducat care a devenit regat în 1198. Majoritatea primilor regi ai Boemiei aparțineau puternicei dinastii luxemburgheze (din 1310-1437) și dețineau titlul de împărat al Sfântului Roman.

https://www.treasury.gov/cgi-bin/redirect.cgi/?https://essaydoc.com/

http://pandora.nla.gov.au/external.html?link=https://essaydoc.com/

https://historyhub.history.gov/external-link.jspa?url=https://essaydoc.com/

http://saskatoon.cs.rit.edu:10001/daybird22

http://www.uqac.ca/fiscalite/index.php?qa=user&qa_1=fingerdesign92

https://galter.northwestern.edu/exit?url=https://essaydoc.com/

2. Muntele Sněžka este cel mai înalt punct din Republica Cehă. Înălțimea sa este de 1602 m.


3. Vltava este cel mai lung râu din Republica Cehă. Lungimea sa este de 446 km, iar suprafața bazinului este de 28.090 km pătrați.


4. Un fapt interesant despre religie: aproximativ 35% din populație este ateu, 45% nu au putut răspunde la întrebare, 10% sunt adepți ai Bisericii Romano-Catolice, 10% profesează alte religii.


5. Populația țării depășește 10,5 milioane de oameni. Este interesant de știut că Republica Cehă este una dintre cele mai dens populate țări din Europa: densitatea populației este de 133 de persoane / km2.


6. Republica Cehă a devenit membru NATO în 1999. De asemenea, țara face parte din Uniunea Europeană din mai 2004.


7. Republica Cehă are economia cea mai de succes și stabilă dintre țările din fostul lagăr comunist.


8. Fapt interesant: numărul infracțiunilor violente din Republica Cehă este unul dintre cele mai scăzute din Europa, totuși numărul buzunarilor și furturilor de mașini este unul dintre cele mai mari.


9. Engleza este cea mai populară limbă străină din Republica Cehă. În general, generația tânără o vorbește. Generația mai în vârstă vorbește mai ales germana.


10. Speranța medie de viață a populației din Republica Cehă este una dintre cele mai mari din Europa. Pentru bărbați este de 74,4 ani, pentru femei de 80,6 ani.


praha


11. Republica Cehă a devenit un stat independent la 1 ianuarie 1993. Țara face parte din Cehoslovacia din 1918.


12. Știați că Praga a fost odată cel mai influent oraș din Europa? Aceasta s-a întâmplat în timpul domniei lui Carol al IV-lea (1346-1378). El a fost regele Boemiei și împăratul Sfântului Imperiu Roman - un fapt interesant.


13. Peste 80% din populația cehă locuiește în zonele urbane.


14. Republica Cehă este renumită pentru „cimitirul” său unic sub forma unei biserici (Osariu sau o biserică din oase), formată din rămășițele a cel puțin 40 de mii de oameni.


15. Berea cehă are o istorie lungă și interesantă. Prima fabrică de bere a fost construită în 1118. În acest moment, cele mai productive și moderne fabrici din lume funcționează în Republica Cehă! Berea cehă asociată cu animalele cu coarne este, desigur, renumita bere Kozel. Un alt fapt interesant, despre care nu toată lumea știe, este că Republica Cehă vă poate oferi soiuri ale acestei băuturi neobișnuite pentru Europa: cafea, banane, cireșe.


16. Cel mai mic oraș din Republica Cehă și din toată Europa Centrală - Rabstein - este situat în apropierea orașului ceh Pilsen. Doar 10-15 persoane sunt rezidenți permanenți. Restul clădirilor sunt folosite ca dachas de către propriii lor proprietari.


17. Republica Cehă are peste 2.000 de castele, turnuri și ruine ale castelului - cel mai mare număr din lume după Belgia și Franța.


18. Limba cehă în sine este atât de interesantă încât oamenii cu articulație sensibilă vor trebui să lucreze din greu. Într-adevăr, în limba cehă există multe cuvinte fără o singură vocală (există chiar propoziții întregi ca aceasta!), În timp ce accentul poate fi pus pe consoane.


Mai mult, potrivit martorilor oculari (mai precis), atâta timp cât îți amintești limba rusă, viața ta în Republica Cehă va fi o distracție continuă. Asa de:


- „Vonyavki”, „vune” în cehă pentru parfum.


- „Stale Travins” - alimente proaspete.


- „Padlo cu vite pe plutitor” - un tip frumos cu vâslă pe barcă.


- Inscripția de pe panoul cu Kokakola: „Termină creatura! "- acesta este doar un puternic - slogan publicitar -" Creație perfectă! ".